Connect Psychologie is een centrum voor angst- en traumabehandeling. We bieden verzekerde zorg aan volwassenen vanaf 20 jaar, binnen de Generalistische Basis GGZ. Daarnaast bieden we particuliere behandeling bij klachten die niet in aanmerking komen voor vergoeding vanuit de zorgverzekeringswet. We hebben ons gespecialiseerd in de behandeling van PTSS en daarbij in het bijzonder in de behandeling van zwangerschaps- en bevallingsgerelateerde psychische klachten.
We bieden geen behandeling binnen de Gespecialiseerde GGZ. Om de kwaliteit van onze behandeling te garanderen nemen we alleen Nederlands sprekende cliënten in behandeling.
Consultatie
Wij zijn aangesloten bij PrimaCura. Voor vragen over een mogelijke verwijzing, lopende behandeling of andere zaken kunt u en/of uw POH-GGZ altijd contact met ons opnemen. We zijn persoonlijk ook bereikbaar via Siilo, de beveiligde berichten-app voor (para)medici. Indien nodig of gewenst is ook een face-to-face consultatie met uw patiënt op onze praktijk uiteraard mogelijk.
Indicatie GB GGZ
Wanneer is Generalistische Basis GGZ geïndiceerd?
★ er is sprake van lichte tot matige psychische problemen;
★ begeleiding door de POH-GGZ levert onvoldoende resultaat op of lijkt op voorhand een onderaanbod;
★ snelle inzet van hulp is geïndiceerd;
★ een (vermoeden van) een stoornis conform DSM-5;
★ geen sprake van psychose of ernstige persoonlijkheidsproblematiek;
★ geen duidelijke crisisgevoeligheid of suïcidaliteit.
Verwijsbrief
De verwijsbrief voor de Generalistische Basis GGZ moet in ieder geval de volgende informatie bevatten:
★ de datum van afgifte (deze moet voorafgaand aan de intake zijn);
★ naam, praktijkadres, AGB-code en handtekening van de verwijzend arts;
★ naam, adres en polisnummer van uw patiënt; telefoonnummer en e-mailadres zijn handig, niet verplicht;
★ dat er sprake is van een (vermoeden van een) dsm-stoornis; een dsm-code hoeft niet, maar mag wel;
★ het echelon: wordt er verwezen naar de gb-ggz of naar de g-ggz;
★ of het al dan niet gaat om een heraanmelding voor ggz.*
* Gaat het om een heraanmelding binnen een jaar na het afsluiten van het voorgaande zorgtraject en betreft het een terugval/recidive? Dan is geen nieuwe verwijzing nodig. Betreft het een nieuwe zorgvraag of is het langer dan 365 dagen geleden dat u de patiënt in behandeling had, dan is wel een nieuwe verwijsbrief noodzakelijk.
Alles is uiteraard uitgebreid na te lezen in de NHG richtlijn informatie-uitwisseling huisarts-ggz en in de Afspraken verwijzing Geestelijke gezondheidszorg.
U kunt een vooraanmelding doen via Zorgmail of secure e-mail naar de praktijk of een persoonlijk Siilo bericht. Het is echter aan uw patiënt om zelf contact met ons op te nemen, bij voorkeur door het invullen van een aanmeldformulier via onze website. De verwijsbrief kunt u uiteraard aan uw patiënt mee geven, maar u mag deze ook via Zorgmail aan ons opsturen. Zorgverzekeraars vergoeden de behandeling alleen als de verwijsbrief voldoet aan de eisen die daaraan worden gesteld, zoals hierboven uiteengezet. Wij zijn niet aangesloten bij Zorgdomein.